Vos Gewoon Goed ambassadeur voor Baanbrekers

René Vos van Citroen-dealer Vos Gewoon Goed in Waalwijk is genomineerd voor de participatieprijs 2019 in de categorie Toffe Peer. Vanwege zijn grote lokale netwerk en het feit dat hij in dat netwerk, met veel collega-ondernemers, zich opstelt als een ambassadeur van Baanbrekers. Zelf zal René zich niet snel op de borst slaan. Reden te meer voor de nominatie, vindt Baanbrekers

Vos Gewoon Goed had jaren een man in dienst voor eenvoudige klussen. Toen die met pensioen ging, werd hij snel gemist. Juist in die periode raakte eigenaar René Vos in gesprek met een kennis die bij Baanbrekers werkt. “Ze zei: Ik weet misschien wel iemand voor jou: Jan van Eijkelenburg. Dat maakte me nieuwsgierig en na een paar goede gesprekken stond het voor mij wel vast: Jan is hier van harte welkom.”

Zoals René het vertelt, klinkt het eenvoudig. Maar dat is het natuurlijk niet. “Wij zijn een mkb-bedrijf met dertig werknemers. Ik heb geen specialist in dienst die dit allemaal voor me uitzoekt en regelt. Dat moet ik zelf doen. Gelukkig kon Baanbrekers enorm helpen met goede voorlichting en met het uitzoeken en aanvragen van de financiële regelingen die zo’n stap voor een ondernemer eenvoudiger en aantrekkelijker maken. Zonder die hulp en mogelijkheden was het er niet van gekomen.”

Wasstraat

René geeft een eenvoudig voorbeeld: “Als we klaar zijn met een auto, halen we die altijd even door de wasstraat. Als een monteur dat doet, ben ik hem een kwartier kwijt. Als Jan naar de wasstraat rijdt, kan de monteur bezig blijven met het werk waarvoor hij is opgeleid. En zo doet Jan nog veel meer nuttige hand en spandiensten. Hij haalt onderdelen op bij andere bedrijven, houdt hier in en om het bedrijf de boel netjes en regelt de haal- en brengservice voor onze klanten. Soms heeft Jan het even rustig en pakte hij een stoel en een tijdschrift. Geen probleem, want zodra er een klusje opduikt, gaat hij weer aan de slag.”

“Het loopt gewoon goed,
we hebben hem niet voor niets
in vaste dienst genomen”

Duidelijke afspraken

Binnen zijn mogelijkheden functioneert Jan gewoon prima, verzekert René. Jan voelt aan hoe het werkt bij Vos Gewoon Goed, René en de collega’s laten hun waardering daarvoor blijken. “Het loopt gewoon goed, we hebben hem niet voor niets in vaste dienst genomen. Natuurlijk moesten we in het begin wennen aan elkaar. En eerlijk gezegd moesten wij meer aan Jan wennen dan Jan aan ons. Wat meteen heel erg hielp, was het maken van duidelijke afspraken tussen Jan, de rest van het team en mijzelf. Zodat we onderling goed weten wat we aan elkaar hebben en wat we van elkaar mogen verwachten. Bovendien kunnen we voor hulp en informatie altijd terugvallen op de specialisten bij Baanbrekers. Zijn begeleider loopt regelmatig binnen om met Jan en met ons even bij te praten, heel fijn. Dit is voor ons de eerste keer dat we samenwerken met Baanbrekers en het loopt meteen prima. Als Jan er niet zou zijn, zou dat voor ons echt een stap terug zijn.”

Stemmen op René Vos

René Vos van Vos Gewoon Goed is genomineerd voor de Participatieprijs 2019 in de categorie Toffe Peer. Stemmen kan vanaf 10 oktober a.s. Dit gaat heel eenvoudig:

  • Stuur een mail naar participatieprijs@baanbrekers.org.
  • Vermeld in de onderwerpregel ‘René Vos’.
  • De genomineerde met de meeste (unieke) stemmen, wint uiteindelijk de Participatieprijs.