PARTICIPATIEPRIJS 2018 NOMINATIE #PARTICIPATIEPLOEG 
HUIS-OPLEIDING-BAAN (HOB) VAN MOSSEL AUTOSCHADE

PARTICIPATIEFEITEN:

  • Huis-Opleiding-Baan (project voor vluchtelingen met verblijfsvergunningen/statushouders)

Daphne Franken van Van Mossel Autoschade op de foto met twee kersverse schadeherstellers Hasaan Ibrahem en Basheer Tahhan.

Daphne Franken: “Bij Baanbrekers sturen ze geen nummers, zij kennen echt de mensen. Matchen hen in teams en met werk, daarom zijn zij sterk in mens en werk.”

Gemotiveerde en enthousiaste mensen
Bij de van Mossel Automotive Groep zoeken we continu naar gemotiveerde, enthousiaste mensen die aan de slag gaan in een reguliere- of participatie werkplek. Hierbij werken we regelmatig samen met instanties zoals Baanbrekers. Vanuit deze samenwerking is deze doelgroep onder onze aandacht gebracht en zijn de eerste plaatsingen succesvol gerealiseerd in de Van Mossel Academy. Zo is een doelgroep waar we zelf niet zo snel aan zouden denken met veel enthousiasme en passie bij ons aan de slag, en hebben we een recruitmentkanaal ontdekt met een enorm arbeidspotentieel. Vooral omdat wij merken dat statushouders echt willen bouwen aan een toekomst en zeer gemotiveerd zijn.

Stem op Van Mossel Autoschade

Van Mossel Autoschade Groep is een landelijk opererende organisatie op het gebied van autoschadeherstel. Wij zijn onderdeel van de Van Mossel Automotive Groep. Een familiebedrijf met bijna 70 jaar ervaring en nog altijd veel ambitie. Wij doen er alles aan om meer te bieden dan verwacht. Dit doen wij met de beste mensen en dito service. Van Mossel Autoschade, Daphne Franken 

WERKEN BIJ VAN MOSSEL

Geen barrière
Medewerkers met een immigratieachtergrond op de werkvloer is zo gewoon vandaag de dag, dus wat dat betreft bestaat er geen barrière. Het is mooi om mensen aan het werk te helpen die hier een bestaan willen opbouwen. De grootste uitdaging is de Nederlandse taal, vooral in het begin van de opleiding vanwege alle vaktermen. We leren iedereen binnen de opleiding de vaktermen direct aan in het Nederlands, om zo in de praktijk sneller aan de slag te kunnen. We zetten ze ook naast Nederlandse leerlingen en er is een taalcoach die samen met hen focust op de woorden die ze zouden moeten weten.

Mensen van dichtbij kennen
Door Baanbrekers zijn ze bij ons terecht gekomen. Wij hebben zelf het initiatief genomen om Baanbrekers te benaderen om het hen in contact te komen over de doelgroep statushouders, dit heeft goed uitgepakt. De kracht van Baanbrekers is dat zij de mensen ook echt van dichtbij kennen, ze weten wat ze wel en niet kunnen en waar hun interesses liggen. Ze sturen geen nummers, maar de mensen die zij kennen en vinden passen. Daardoor is de match beter en vallen er bijna geen mensen af. Daarin zijn ze echt goed en doen ze hun werk. Net als het feit dat zij de jongens nog steeds begeleiden en volgen.

In de praktijk aan de slag
Na het eerste deel van de opleiding gaan ze in de praktijk aan de slag in een van onze vestigingen. Sinds half juli zijn ze werkzaam in de werkplaats en het enthousiasme is nog steeds erg groot. Ze zijn echt serieus met hun werk en inkomen bezig. Het is een startpunt voor ze van waaruit ze kunnen doorgroeien. We zijn verheugd te zien dat zij zich enorm inzetten en hun beste beentje voorzetten. En net zo trots zijn zij op het feit dat ze de kansen benutten die ze krijgen. Een van hen was al monteur in Syrië en de andere was autoverkoper. Ze zijn echte ambassadeurs voor ons en Baanbrekers.

STEMMEN KAN HELAAS NIET MEER
De stembussen voor de Participatieprijs 2018 zijn gesloten. We zijn nu druk bezig met het tellen van de stemmen. We maken de winnaars bekend op donderdag 22 november a.s. tijdens de relatiemiddag van Baanbrekers. Tot die tijd houden we de uitslag nog even geheim.