PARTICIPATIEPRIJS 2018 NOMINATIE #PARTICIPATIEPLOEG 
GROEN EN WERKEN OP LOCATIE HYDRO EXTRUSION DRUNEN

PARTICIPATIEFEITEN:

  • Werken op Locatie
  • Re-integratie & Participatie
  • Terreinonderhoud (WML Facilitair)

Het team dat bij Hydro in Drunen aan de slag is.

Yoeri van den Heuvel: “Duurzaamheid is meer dan alleen milieubewust producten produceren, het is ook samenwerken en sociaal zijn.”

Samenwerking met Baanbrekers
De samenwerking met Baanbrekers gaat al langer terug, in eerste instantie werden allerlei werkzaamheden op de productieafdeling van Baanbrekers gedaan in Waalwijk. Goed niet per se duurzaam, dus snel was de stap gezet om voortaan op locatie te werken en de samenwerking anders te gaan inrichten. En vandaag de dag heeft het team werken op locatie hun eigen proces bij ons in huis. Voorheen waren ze verantwoordelijk voor het plakken en nu ook voor het zagen en stempelen. Daar is de wasserij bijgekomen zodat het volledige proces voor profielen van de eerste zaagsnede tot aan verpakking en transport bij hen ligt.

Hydro Extrusion Drunen is gespecialiseerd in geëxtrudeerde aluminium oplossingen. Van profielen op lange lengte tot en met mechanische nabewerkingen voor kant-en-klare aluminiumcomponenten.

Daarnaast bieden wij van onderwijs over aluminium tot ontwerp, productie, fabricage, oppervlaktebehandeling en afwerking. Zo is er ook een aluminium gieterij onderdeel van ons extrusie bedrijf in Drunen.

Hydro Extrusion, Saskia Piels & Yoeri van den Heuvel 

WERKEN BY HYDRO

Gestart met vijf mensen
We zijn gestart met ongeveer vijf mensen en het gaan uitbreiden met meerdere mensen en meerdere activiteiten. Zo is er al iemand die intussen aan zijn eigen machine staat binnen het productieproces en iemand die de inpakafdeling volledig op zijn plaatst terecht is gekomen. En nu zijn we aan het kijken of we de samenwerking kunnen uitbreiden met mensen voor bijvoorbeeld de Technische Dienst. Telkens proberen we de mogelijkheden te verruimen en gelijktijdig regulier formatieplaatsen in te vullen.

Wennen aan het werkproces
Het Baanbrekersteam is gestart binnen op een werkplaats waar ze kunnen wennen aan het werkproces, bedrijfscultuur en de taal. Dan kan er gekeken worden welke werkzaamheden het beste past bij hen zodat zij in een beschermde omgeving weer kunnen werken en werkervaring kunnen opdoen.

Extra gemotiveerd
Wat goed is om te zien is dat de mensen extra gemotiveerd zijn om er iets van te maken. De voorselectie van de mensen speelt daarin ook een rol, maar het feit is dat de mensen gewoon oprecht blij zijn met de mogelijkheden die er zijn. Intussen is iedereen aan elkaar gewend en weet iedereen wat men aan elkaar heeft.

Groeien en duurzaam samenwerken
De adaptatie en acceptatie van nieuwe mensen gaat dan ook steeds beter en sneller. Er stromen hier telkens verschillende doelgroepen in en dat ver-normaliseert heel snel. De valkuil die er dan is, is dat daardoor mensen overschat of onderschat worden. Het blijft immers mensenwerk, dus is het kijken en aftasten wat wel en niet kan en wat wel of niet past. Zo kunnen we trots zijn dat vanuit de groep nu de eerste is aangenomen. Mooi om het proces te volgen waarin we allemaal groeien en duurzaam samenwerken.

STEMMEN KAN HELAAS NIET MEER
De stembussen voor de Participatieprijs 2018 zijn gesloten. We zijn nu druk bezig met het tellen van de stemmen. We maken de winnaars bekend op donderdag 22 november a.s. tijdens de relatiemiddag van Baanbrekers. Tot die tijd houden we de uitslag nog even geheim.