PARTICIPATIEPRIJS 2018 NOMINATIE #PARTICIPATIEPROJECT 
BAANBREDE SAMENWERKING CASADE, BALADE & DE KANSENFABRIEK

PARTICIPATIEFEITEN:

  • Re-integratie & Participatie
  • Gladheidsbestrijding (WML Facilitair)
  • Schoonmaak (WML Facilitair)

Jan van Kessel en de schoonmaaktoppers van WML Facilitair.

Jan van Kessel: “Voor en door mensen werkt uiteindelijk voor iedereen, zodat iedereen de kans krijgt zijn of haar talenten te laten stralen.”

Ontmoetingsplek van Waalwijk
BaLaDe dat nu tien jaar bestaat is dé ontmoetingsplek van Waalwijk. Je vindt er naast de woningen, een medisch centrum, een basisschool, de Kansenfabriek, de kinder- en naschoolse opvang, de internationale schakelklassen en het is de plek voor tal van activiteiten en initiatieven. Het biedt uiteenlopende faciliteiten en mogelijkheden waarbij meedoen centraal staat.

BaLaDe dé ontmoetingsplek van Waalwijk biedt naast de woningen uiteenlopende faciliteiten en mogelijkheden waarbij meedoen centraal staat. BaLaDe is onderdeel van de wooncorporatie Casade die werkt aan betaalbaar en prettig wonen in de gemeenten Dongen, Loon op Zand en Waalwijk. Waarbij  lokale betrokkenheid, verbinden, duurzaamheid, resultaat en vertrouwen centraal staan.

WERKEN BIJ BALADE

WERKEN BIJ CASADE

Unieke mogelijkheden voor meedoen
Bij BaLaDe en de Kansenfabriek bieden Casade, Baanbrekers en WML Facilitair samen unieke mogelijkheden als het gaat om meedoen. Mensen aan het werk krijgen en ervoor zorgen dat je ook gewoon kunt meedoen en ervaren om weer te werken, dat is wat het zo uniek maakt. Deze samenwerking is in de breedste zin van het woord verweven met BaLaDe.

Werkervaringsplaatsen
Zo biedt Casade haar huurders die zonder werk zitten de mogelijkheid op één van de werkervaringsplaatsen binnen Casade, bij de Kansenfabriek of bij één van onze aannemers waaronder WML Facilitair. Na een kennismakingsperiode worden mensen op het werk begeleid. Dat kan zijn aan de receptie, in het winkeltje of in de horeca bij de Kansenfabriek, bij de BaLaDe-krant of -activiteitengroep. Of in het groenonderhoud of bij de schoonmaak van WML Facilitair bij een van de wooncomplexen van Casade waaronder BaLaDe.

Betrokken mensen
“Niet voor niets dat deze baanbrede samenwerking als project genomineerd is, want alle betrokken mensen zorgen ervoor dat het werkt”, aldus Jan van Kessel voorvechter vanuit Casade voor participatie-initiatieven. “Ik doe het graag en dankzij het beleid van Casade en haar partners heb ik de mogelijkheid om een steentje bij te dragen. Slechts een kleine moeite. Het zijn namelijk de mensen die het zelf doen.”

Talenten laten stralen

Voor en door mensen werkt uiteindelijk voor iedereen, zodat iedereen de kans krijgt zijn of haar talenten te laten stralen. Samen en onder goede begeleiding van Baanbrekers en WML Facilitair is BaLaDe de fijne en schone ontmoetingsplek van Waalwijk waar iedereen welkom is. Daarom zijn de mensen die het doen degenen die in het zonnetje gezet moeten worden. De schoonmaakploeg als model voor de samenwerking van Casade, BaLaDe, de Kansenfabriek en Baanbrekers. Hij eindigt dan ook met een oproep: “Een stem op mij en het project, is een stem op de schoonmaakploeg. Mag de schoonmaakploeg op uw stem rekenen?“

Weer meedoen
Alles binnen het samenwerkingsproject is met één doel; als je aan de kant staat kun je weer mee doen! De samenwerking tussen Balade, Casade en Baanbrekers is nauw en dient het doel met als resultaat mensen te laten groeien richting regulier werk. Door na het opdoen van ervaring onder begeleiding succesvol te kunnen doorstromen naar betaalde arbeid. En met succes. In de afgelopen jaren hebben op deze manier vierentwintig mensen weer hun weg naar een betaalde baan gevonden

STEMMEN KAN HELAAS NIET MEER
De stembussen voor de Participatieprijs 2018 zijn gesloten. We zijn nu druk bezig met het tellen van de stemmen. We maken de winnaars bekend op donderdag 22 november a.s. tijdens de relatiemiddag van Baanbrekers. Tot die tijd houden we de uitslag nog even geheim.