JDA Verkeersregelaars, Bart van Wijlen, René Vos en Sunware zijn de winnaars van de Participatieprijs 2019. Baanbrekers maakte dit vanmiddag, donderdag 7 november bekend tijdens een feestelijke relatiemiddag in Drunen. De vier winnaars verdienen de prijs omdat zij zich extra inspannen om werken en meedoen voor iedereen mogelijk te maken, ook voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Bart van Wijlen, winnaar in de categorie Participatiepersoon.
Sunware, , winnaar in de categorie Participatieploeg..
JDA Verkeersregelaars, winnaar in de categorie Participatieproject.

Categorieën
JDA Verkeersregelaars uit Kaatsheuvel won de Participatieprijs in de categorie Project, aannemer Bart van Wijlen uit Sprang-Capelle in de categorie Persoon en het Tilburgse bedrijf Sunware (kunststof opbergsystemen) in de categorie Ploeg. Aanmoedigingsprijs De Toffe Peer ging naar eigenaar René Vos van Citroën Vos in Waalwijk. Bij deze winnaars zijn één of meer mensen actief die er via Baanbrekers aan de slag zijn gegaan. Het gaat om talenten die om uiteenlopende redenen hulp nodig hadden bij het vinden van werk of die bij het werk in meer of mindere mate begeleiding krijgen. Denk hierbij aan personen met een beperking, kandidaten die langdurig niet konden meedoen aan werk en aan statushouders die in ons land een nieuw leven opbouwen.

René Vos, winnaar in de categorie Toffe Peer.

Toffe Peer
In 2018 kwam Baanbrekers voor het eerst met de Participatieprijs. Toen telde deze prijs drie categorieën: Persoon, Ploeg en Project. Dit jaar is hier de vierde categorie Toffe Peer aan toegevoegd. Dit is een aanmoedigingsprijs voor personen die zich op een bijzondere manier onderscheiden. Elke categorie telde drie genomineerden waarop iedereen de afgelopen weken kon stemmen. Op www.participatieprijs.nl staan interviews met alle genomineerden.