IngramMicro, MijnStijl en Dingemans Elementenbouw b.v. zijn de winnaars van de eerste Participatieprijzen van Baanbrekers. De prijzen zijn uitgereikt in Het Klavier in Kaatsheuvel, tijdens een speciale relatiemiddag op donderdag 22 november jl. Baanbrekers reikt deze prijzen uit om personen, bedrijven en organisaties en projecten in het zonnetje te zetten, die nèt dat stapje extra zetten om ervoor te zorgen dat werken en meedoen voor iedereen mogelijk wordt.

Drie categorieën
Baanbrekers reikte in drie categorieën een Participatieprijs uit. De prijs voor de Participatiepersoon is gewonnen door Caroline van der Plas, Sander Schaap en Mark Tuerlings van IngramMicro. De prijs voor de Participatieploeg werd in de wacht gesleept door MijnStijl in combinatie met het team van ASVZ Vincentius. De Participatieprijs in de categorie Participatieproject ging naar het re-integratie- en participatieproject van Dingemans Elementenbouw b.v.

Genomineerden
In totaal waren er per categorie drie genomineerden. Via de speciale website www.participatieprijs.nl kon iedereen zijn of haar stem uitbrengen. De Participatieprijzen gingen uiteindelijk naar de genomineerden met het grootste aantal stemmen in hun categorie. Tijdens de stemronde, die ruim anderhalve maand duurde, werd het een ware nek-aan-nekrace tussen de kandidaten.